W obiekcie znajdują się dwie duże sale o powierzchni 250 m2, które w połączeniu w jedną umożliwiają zorganizowanie konferencji nawet dla 200 uczestników. Sale są wygłuszone, zaciemniane z dostępem do światła dziennego. Każda z nich jest klimatyzowana i wentylowana oraz wyposażona w nowoczesny sprzęt multimedialny z dostępem do sieci WI-Fi, umożliwiając prowadzenie prezentacji w trakcie trwania eventu. Całości dopełnia szklana ściana okien z kilku stron z widokiem na otaczającą zieleń. Każda z Sal posiada kilka niezależnych wyjść z budynku do strefy odpoczynku.
Dworek ma też zaplecze do organizowania mniejszych kameralnych szkoleń czy warsztatów w sali wyposażonej w kominek opalany naturalnym drewnem.
Ważnym elementem służbowych wydarzeń takich jak konferencje czy szkolenia jest wyżywienie — o to dba szef kuchni, który razem ze swoją załogą, jest w stanie spełnić dowolne kulinarne życzenia gości. Kuchnia w oparciu o najlepsze lokalne składniki (w tym oczywiście dary Bałtyku) przygotowuje dania regionalne w nowoczesnej odsłonie.